10

Zobacz 20 najważniejszych swoich momentów na Facebooku i… każdego innego użytkownika

Grudzień to miesiąc podsumowań mijającego roku, Facebook również postanowił zadbać i pomóc nam w tym byśmy przypomnieli sobie najważniejsze momenty w tym roku, odnotowane w tej sieci społecznościowej, na naszej tablicy. Wprawdzie każdy z nas ma świadomość, że wszelkie nasze działania na FB pozbawione są jakichkolwiek znamion prywatności, a wszystko co publikujemy ze statusem publicznym […]


Grudzień to miesiąc podsumowań mijającego roku, Facebook również postanowił zadbać i pomóc nam w tym byśmy przypomnieli sobie najważniejsze momenty w tym roku, odnotowane w tej sieci społecznościowej, na naszej tablicy.

Wprawdzie każdy z nas ma świadomość, że wszelkie nasze działania na FB pozbawione są jakichkolwiek znamion prywatności, a wszystko co publikujemy ze statusem publicznym jest widoczne dla każdego użytkownika. Jednak jak zobaczyłem takie podsumowanie z całego roku, dostępne dla każdego, pod adresem: http://www.facebook.com/yearinreview/nazwa_użytkownika, obudziło to we mnie pewien niesmak. A może ja nie chcę, by takie podsumowanie wszyscy mogli zobaczyć? Dlaczego nie ma opcji zablokowania, nie wiem, ustawienia tylko dla znajomych? Po raz kolejny Facebook udowadnia, że sam najlepiej wie, co jest dobre dla jego użytkowników, wprowadzając niejako na siłę kolejne „udogodnienie”.

Nie znalazłem na swoim koncie odnośnika do tego podsumowania, link podesłał nam nasz Czytelnik – Dawid.