11

Restart w Google Buzz

Zapewne każdy z was zobaczył już w Google Buzz ekran przedstawiający między innymi waszych dotychczasowych znajomych oraz osoby które was obserwują z możliwością edycji obu list. Jest to sposób na to aby jeszcze raz zacząć z Buzz i ponownie sprawdzić wszystkie swoje dotychczasowe ustalenia. W ten sposób Google chce niejako zrehabilitować się za wpadkę podczas […]

Zapewne każdy z was zobaczył już w Google Buzz ekran przedstawiający między innymi waszych dotychczasowych znajomych oraz osoby które was obserwują z możliwością edycji obu list. Jest to sposób na to aby jeszcze raz zacząć z Buzz i ponownie sprawdzić wszystkie swoje dotychczasowe ustalenia. W ten sposób Google chce niejako zrehabilitować się za wpadkę podczas startu Google Buzz.

To jednak jeszcze nie wszystko – Google przygotowało zestaw video poradników pokazujących jak świadomie korzystać z Buzz, jak zadbać o swoją prywatność oraz do czego służy to narzędzie. Szkoda tylko, że wszystkie te działania są spóźnione bo nikt chyba nie ma wątpliwości, że start Buzz i tego jak był przeprowadzony była to świadoma decyzja osób odpowiedzialnych za ten projekt.

Swoją drogą to ciekawe, że firma pokroju Google decyduje się na takie balansowanie na granicy prawa z prywatnością użytkowników.