Jeden z czytelników napisał o bliziutko.pl, że jest to kopia serwisu mirtesen.ru.
Jeśli przyjrzeć się bliżej to faktycznie serwisy rosyjski i bliziutko.pl wyglądają identycznie. Czy jednak ktoś byłby tak bezczelny i praktycznie skopiował rosyjski serwis? Bardziej prawdopodobne, że to rosyjski serwis który został przetłumaczony na polski – jeśli tak to dlaczego nikt się nie przyznaje do pochodzenia tej strony (a przynajmniej ja nigdzie takiej informacji nie znalazłem – mam nadzieję, że niczego nie przegapiłem:) )?
Mirtesen.ru

bliziutko.pl

Aktualizacja : Po komentarzach do tego wpisu, można jednak domniemywać że bliziutko to bezpardonowa kopia rosyjskiego serwisu (prawdopodobnie)
Aktualizacja2: Zadałem pytanie autorom bliziutko o związek z rosyjskim serwisem, w odpowiedzi dostałem “wzorowaliśmy się na rosyjskim serwisie o podobnym charakterze” – czyli wszystko jasne (nawet animacja we flashu i kolory i układ strony i kształty guzików się “zawzorowały”). Niestety w środku bliziutko również jest idealną kopią rosyjskiego designu – szkoda.
Witaj, nazywam się Grzegorz Marczak i jestem autorem tego bloga. Piszę tutaj o serwisach społecznościowych, nowych technologiach i nowych trendach w internecie.
